Art of Vedad Šabanadžović

Preuzeto sa stranice :

BOSNA ZEMLJA BOŽIJE MILOSTI

BY ADMIN18. JANUARA 2023.MAGAZINUMJETNOST

I pored mnogobrojnih ličnih projekata i angažmana , naš saradnik , svestrani umjetnik Vedad Šabanadžović ostvaruje izuzetno zapaženo djelovanje na zahtjevnom polju edukacijie mladih učenika u inovativnom pogledu.

Angažovanje prevazilazi uobičajene šeme van nastavnih školskih aktivnosti i širi se na mnoga polja umjetnosti i zahvata veći auditorij zainteresovanih učesnika u inovativnom kolopletu zvanom obrazovanje , književnost i umjetnost širokog spektra .

Sad već generacijama kroz igru , nauk , slike , riječi i pokretne vrpce nižu se radovi velikog , izuzetnog i iznimno obećavajućeg kvaliteta . Pored respektabilnog broja ličnih nagrada na domaćem i ino festivalskom tržitu umjetnosti , vrijedno je napomenuti da je rad sa mladima takođe donio par desetaka nagrada na smotrama i festivalima mladih svih uzrasta na republičkom i kantonalnim nivoima .

Mnogobrojne nagrade na domaćim i stranim festivalima i smotrama u oblasti animiranih filmova, stripova , karikatura , trajlera , ilustracija , grafika i drugih oblika likovne i književne umjetnosti ali i obrazovanja , kao i neprekidna i svestrana edukacija mladih nije prošlo nezapaženo .

“Vedad Šabanadžović , komparativac književnosti , bibliotekar , likovni umjetnik je zasluženo među laureatima na svečanosti obilježavanja Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama , održanoj u Rektoratu UNSA, 28.10.2022.”

“Krajem 2022. godine na XXIV Festivalu filma djece i omladine “Zenica 2022” sekcija za strip, animaciju i film Desete osnovne škole Ilidža koju vodi bibliotekar Vedad Šabanadžović je osvojila 1. mjesto za spot sa “Trejlerom za lektiru : Šimo Ešić – Poezija” i 3. mjesto sa crtanim filmom “Rolna TV”. “

Pored toga , već drugu godinu , opetovano , Vedad Šabanadžović je , sasvim zasluženo nominovan za dodjelu Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN) u Bosni i Hercegovini . NIN je najvrijednije priznanje među edukatorima i edukatoricama BiH na svim nivoima obrazovanja, od predškolskog do univerzitetskog nivoa, a ovih dana se održava dodjela nagrada sedmu godinu zaredom.

Sretno

*

Epilog

Slika može predstavljati 4 osobe, ljudi stoje i u zatvorenom
Slika može predstavljati 1 osoba
Slika može predstavljati kozmetika

ČESTITAMO !

Komentariši